FIETSADVIES

​Fietsloket Nijmegen biedt advies op maat aan in Nijmegen, Beuningen, Weurt, Wijchen, Malden, Heumen, Molenhoek, Beek, Berg en Dal, Groesbeek, Bemmel, Huissen en Elst, maar ook buiten deze regio.

Fysieke fietslessen bieden soms de oplossing voor het fietsprobleem. In veel gevallen echter spelen er andere zaken. Vaak hebben mensen onvolledige, eenzijdige en/of onjuiste informatie. Aangezien fietsen en verkeersdeelname in Nederland zo gewoon is en wij allemaal ervaringsdeskundige zijn, is het heel verleidelijk om te denken dat we beschikken over alle kennis die we nodig hebben. Daar gaat het vaak mis. 

HET BEGINT MET EEN PASSENDE FIETS

Heel veel mensen kiezen op basis van verkeerde of onjuiste informatie een niet-passende fiets. De afgelopen 10 jaar zagen we dit onder meer terug bij de overstap naar de e-bike. Vervolgens vallen mensen ermee, voelen zich onzekerder of gaan ze harder dan ze willen en dan overige verkeersdeelsnemers verwachten. Heel vaak echter zit de kern van het probleem ergens waar mensen het helemaal niet verwachten. De ervaring leert namelijk dat heel veel mensen op een te grote fiets rijden. Gewoon niet goed aangemeten. 

Wat de oorzaak ook is, het resultaat blijft hetzelfde: mensen kunnen, durven of mogen niet meer fietsen, c.q. vormen een gevaar voor zichzelf en/of voor anderen. Dat hoeft echter niet als mensen op het juiste moment passende keuzes (kunnen) maken. 

LAGE INSTAP, DRIEWIELFIETS & LOOPFIETS

Na de opkomst van de e-bike, zien we de afgelopen jaren zien nieuwe trends. Zo zien we de herenfiets uit het straatbeeld verdwijnen, zien we steeds meer mensen een achteruitkijkspiegel gebruiken en stappen we meer en meer over naar een fiets met lage instap, een driewielfiets of loopfiets. Dat is heel goed, maar ook hier gaat het vaak mis in de keuzes de we juist wel of juist niet maken.  

Fietsloket Nijmegen wil verkeerde of uitgestelde keuzes heel graag voorkomen. Op basis van uw wensen, behoeften en mogelijkheden, krijgt u advies op maat. De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan de fietser zelf.

TARIEVEN

Kijk hier voor de actuele prijzen.

Persoonlijk advies
VEILIG OP DE FIETS CADEAUBON

Kent u iemand die een klein zetje nodig heeft om (weer) plezierig en veilig te kunnen fietsen, denkt u eens aan een cadeaubon van Fietsloket Nijmegen.

Cadeaubonnen zijn verkrijgbaar vanaf 15 euro.

CONTACT

“My wife has never cycled before whereas I have not been cycling since I was 10 years old. Therefore we needed cycling lessons.
Daan offered lessons at an affordable price for 4 one hour lessons for the both of us. Furthermore, since we only arrived to Nijmegen a year ago, we are not proficient in Dutch. It was helpful to us that he could conduct the lesson in English.
We are both able to cycle after only the 4 lessons. It is certainly useful to be able to cycle in order to get around.
I would definitely recommend Daan because his lessons are well-structured. He was very patient in teaching us and demonstrates the steps in a clear manner. It was easy to understand his instructions and follow them. We are happy to be able to see results after only a few lessons. ”
Koh Minghao
“Ik kijk heel tevreden terug op jouw fietscursus. Erg fijn hoe dat is verlopen. Fleur fietst nog steeds op je vouwfiets want daar is ze nu eenmaal aan gewend en de fiets is ook lekker licht. Wellicht dat we in de lente overstappen naar de andere fiets.

Het effect ervaren we in de eenvoudige dingen, zoals fietsen naar sportclub en de winkel. Wij fietsen bijna elk weekend naar de landwinkel voor boodschappen bijvoorbeeld. Het fietsen heeft haar wereld vergroot en hopelijk gaan we volgend jaar weer een stapje verder. ”
Maarten, vader van Fleur
“Het leek de miskoop van de eeuw, in huize Stroeve. Ten einde raad googelde Mariëtte op 'fietslessen Nijmegen' en kwam uit bij Daan Steenman van Fietsloket Nijmegen.

Afijn, tien lessen waren er nodig om Elly het vertrouwen te geven dat zij en die driewieler best een goeie match waren.

En ze deed het. Met Daan als geduldige en volhardende leraar. Nu fietst ze alsof ze nooit anders heeft gedaan.

'Buren steken hun duim omhoog als ze me zien. Kinderen maken soms grapjes. Ik roep dan terug: Maar ik kan wel fietsen. Ha!' ”
Uit: FietsVolk - Dutch Bicycle Magazine, 18 maart 2018 (verkort)
“In 2016 kreeg Gerda Kanselaar (72 jaar) uit Berg en Dal een hersenbloeding. Gerda woont nu weer zelfstandig thuis. Fietsen op haar gewone fiets lukt niet meer en daarom koos ze voor een elektrische driewieler. Om daar veilig op te leren rijden volgde Gerda een paar lessen bij 'Fietsloket Nijmegen’.

Gerda: 'In het begin schaamde ik mij op de fiets. Maar nu geniet ik ervan om er weer op uit te kunnen. Deze zomer was ik in Rumpt op vakantie en heb ik mooie tochten gemaakt langs de Linge. Ik ben nog steeds verdrietig over alles wat er niet meer is maar op zo’n moment denk ik: wat ben ik blij dat ik hier fiets op mijn driewieler.' ”
Fietsen maakt mij blij. Uit: ggdgelderlandzuid.nl, 19 september 2019 (verkort)
Plan uw (online) adviesgesprek