Fietsloket Nijmegen in de media

Geregeld komt Fietsloket Nijmegen in de media, waarbij het in de meeste gevallen gaat over leren fietsen, over actieve, inclusieve en/of veilige mobiliteit, meer fietsplezier en/of andere aspecten van verkeersdeelname. Op deze pagina leest u enkele voorbeelden hiervan. 

 

Ome Joop's Tour 2023

Arnhemse Koerier - 20 juli 2023

Al meer dan 70 jaar organiseert Ome Joop's Tour iedere zomer een meerdaagse fietsvakantie voor de jeugd van Arnhem e.o. De wielerronde start ieder jaar met een kennismakingsdag waar dit jaar ook Fietsloket Nijmegen de jongens en meisjes mocht voorbereiden op het (veilig en verantwoord) fietsen in het verkeer.

lees meer

Doortrappen in Ottersum

27 december 2021

Afgelopen najaar startte Gemeente Gennep met Doortrappen, het landelijke fietsprogramma van I&W om ouderen langer te laten blijven fietsen. Fietsloket Nijmegen mocht in oktober drie fietstrainingen verzorgen in Ottersum. De Maas- en Niersbode deed hierover verslag. Foto: Gennep Doet Mee.

lees meer

Praktische Verkeersexamens Nijmegen 2021

RN7 - 7 juni 2021

De afgelopen twee weken vonden in Nijmegen de jaarlijkse Praktische Verkeersexamens plaats. RN7 kwam langs op de slotdag om dit op mooie wijze vast te leggen.

lees meer

Elly op de driewielfiets

FietsVolk (18 maart 2018) - 18 september 2020

In 2015 kocht Elly een driewielfiets. Aan huis afgeleverd. Helaas kon ze er niet op fietsen. Fietslessen hebben haar gelukkig kunnen helpen, waardoor ze alsnog vele jaren plezier had van haar fiets.

lees meer

Fietsen maakt mij blij

GGD Gelderland-Zuid (16 september 2019) - 17 september 2020

In 2016 kreeg Gerda een hersenbloeding. Ze moest alles weer leren, zoals de dagelijkse verzorging en lopen. Het zag ernaar uit dat ze nooit meer zou fietsen, maar ze zette door. Sinds haar fietslessen voorjaar 2019 fietst Gerda toch echt weer. Ze geniet dan ook volop van de vele ritjes die ze sindsdien gemaakt heeft.

lees meer

Even appen op de fiets? Liever niet...

Regiobodeonline.nl - 18 maart 2020

Fietsloket Nijmegen verzorgt voor VVN jaarlijks vele gastlessen over afleiding op de fiets/door de mobiele telefoon. Zo af en toe komt ook de lokale wethouder langs om het belang van dit onderwerp vanuit zijn of haar rol te duiden. Soms is ook de pers hierbij aanwezig.

lees meer

Fietsen zonder licht? Geen bon, maar een lampje in Nijmegen

De Gelderlander - 7 november 2019

Fietsloket Nijmegen ondersteunt Fietsersbond Nijmegen e.o. bij activiteiten op het gebied van fietsstimulering, plezier en veiligheid, met name voor kinderen, ouderen en mensen met een beperking, zo ook bij het organiseren van de jaarlijkse fietsverlichtingsactie i.s.m. politie Nijmegen.

lees meer

Fietsdiploma voor nieuwe Nederlanders

Overbetuwe.nl - 18 september 2019

Afgelopen zomer volgde een groep van zo'n 10 dames uit Gemeente Overbetuwe fietslessen. Afgelopen dinsdag kregen ze uit handen van de burgemeester een welverdiend certificaat en vanaf nu kunnen ze veilig hun fiets- en verkeersvaardigheden geleidelijk verder uitbreiden.

lees meer

Achterbankgeneratie op de fiets helpen

De Nijmeegse Stadskrant - 21 januari 2019

Het is steeds gewoner dat kinderen met de auto naar school gebracht worden. Omdat het gemakkelijk is als er twee auto’s voor de deur staan of omdat de school niet in de directe omgeving ligt. Of ook omdat ouders de verkeerssituatie rond de school te druk en te onoverzichtelijk vinden. Hoe leert de achterbankgeneratie zich te gedragen in het verkeer als ze nauwelijks fietsen of wandelen?

lees meer

stormloop op proefdag driewielers

De Gelderlander - 24 augustus 2018

In 2018 mocht Fietsloket Nijmegen in opdracht van De Fietsersbond een zeer succesvolle uitprobeerdag voor driewielfietsen organiseren rond het Dutch Bicycle Centre in Nijmegen.

lees meer

27 Ouderen doen actief mee aan informatiedag ‘Veilig Fietsen’ in Dronten

De Drontenaar - 14 oktober 2017

Jaarlijks verzorgt Veilig Verkeer Nederland in een groot aantal provincies Informatiedagen Veilig Fietsen om mensen plezierig en veilig op de fiets, c.q. e-bike te houden. Bij een van deze dagen, in De Meerpaal in Dronten, plaatste De Drontenaar onderstaand artikel.

lees meer

Fietslessen voor vergunninghouders

Simsite.oirschot.nl - 9 juni 2017

Afgelopen dinsdag hebben 10 dames uit de Gemeente Oirschot uit handen van Wethouder Caspar van Hoek een fietsdiploma ontvangen.

lees meer

E-bikes en veiligheid

PlusOnline - 12 december 2016

Jaarlijks verzorgt de Fietsschool van de Fietsersbond in een groot aantal provincies fietsinformatiedagen, c.q. e-bikedagen om mensen plezierig en veilig op de fiets, c.q. e-bike te houden. Bij een van deze dagen, in wijkcentrum 't Hert in Nijmegen, kwam Online Plus langs voor een sfeerbeschrijving.

lees meer

De Waalboog verbindt met de Vierfiets

Nijmegen-Oost.nl - 19 april 2016

De Nijmeegse Ouderenzorginstelling De Waalboog is een bijzonder fietsproject gestart om met bewoners, familieleden en vrijwilligers te fietsen op een vierfiets. In samenwerking met Stichting BuitenGewoonFiets, Fietsen Alle Jaren Nijmegen, Fietsloket Nijmegen en fietsdiensten.nl kunnen ook bewoners die niet meer zelfstandig kunnen fietsen lekker naar buiten en genieten van de mooie lente.

lees meer

Fiets & Meet in aanloop naar Nijmeegse Fietsvierdaagse

RN7 - 10 maart 2016

Vanaf maart tot en met juli worden er bijna elke woensdagmiddag verschillende Fiets & Meet clinics georganiseerd. De clinics zijn voor deelnemers van de Nijmeegse Fiets4daagse of voor mensen die niet geheel overtuigd zijn dat zij aan dit evenement kunnen meedoen.

lees meer

Kinderen meer ‘Streetwise’ met ANWB

De Stentor - 24 november 2006

Lang voor de oprichting van Fietsloket Nijmegen bouwde ik al ervaring op in de verkeerseducatie. In 2006 werd ANWB Streetwise uitgerold en vanaf de start mocht ik als instructeur (en later als senior instructeur) deel uitmaken van het Streetwise team.

lees meer